X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Prisăcaru: MAI și Ministerul Economiei blochează proiectul Băncii Mondiale de reformare a Serviciului Fiscal

22 oct. 2015,, 12:15   Economie
2535 0
МВД и Минэкономики блокируют проект ВБ по модернизации Налоговой службы
Foto: noi.md
Poziția Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Economiei pun în pericol proiectul de modernizare a Serviciului Fiscal de Stat (SFS), în baza unei finanțări convenite cu Banca Mondială, în sumă de 20 de milioane de dolari. Declarația aparține șefului SFS, Ion Prisăcaru, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu grupul de experți ai Băncii Mondiale, condus de coordonatorul de proiect, Alexei Balabușko, informează NOI.md.

În cadrul întrevederii părțile au abordat subiecte ce țin de noua structură a SFS, prevăzută în proiectul de lege elaborat și propus spre avizare ministerelor de resort. Ion Prisăcaru i-a informat pe experții Băncii Mondiale că Procuratura Generală, una dintre instituțiile statului care urma să se pronunțe, a optat pentru o formulă de alternativă, care permite derularea proiectului, dar MAI și Ministerul Economiei s-au pronunțat împotrivă. Funcționarul a menționat că poziția acestor ministere periclitează realizarea proiectului finanțat de Banca Mondială, în valoare de 20 de milioane de dolari, chiar dacă obiectivele și etapele de realizare ale proiectului de modernizare a administrării fiscale sînt stipulate în Acordul de grant ratificat de Parlamentul Republicii Moldova.

Șeful autorității fiscale naționale a specificat că, în cazul în care ministerele sus-menționate vor insista pe blocarea proiectului, va fi anunțat un plan de rezervă care va permite atingerea scopului de modernizare europeană a fiscului. Ion Prisăcaru a menționat că revizuirea statutului juridic al Serviciului Fiscal de Stat şi abilitarea instituției cu noi atribuţii de administrare fiscală, precum dreptul la anchetă penală, dreptul și obligațiunea de a oferi contribuabililor poziția oficială cu privire la aplicarea legislației fiscale etc., sînt un imperativ al timpului, iar practica internațională demonstrează cu lux de amănunte că aceste elemente vor îmbunătăți considerabil activitatea Serviciului Fiscal de Stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?