X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Ucrainenii sînt intimidaţi de provocări din partea Transnistriei

20 oct. 2015,, 16:45   Politică
4327 4
Украинцев запугивают провокациями со стороны Приднестровья
Foto: novostipmr.com
Preşedintele RMN, Evgheni Şevciuk, a infirmat zvonurile privind eventualele incursiuni diversioniste ale structurilor de forţă transnistrene. Portalul „DonPres” a difuzat o ştire privind pregătirea angajaţilor MAI al Transnistriei către protestele antiguvernamentale de amploare în cîteva regiuni ale Ucrainei.

Potrivit informaţiei difuzate, în Transnistria sînt efectuate pregătiri intense ale foştilor angajaţi ai MAI către acţiunile antiguvernamentale cu aplicarea armamentului pe teritoriul regiunii Odessa, Nikolaev şi Herson a Ucrainei. „DonPress” a comunicat cu referire la reţelele sociale că exerciţiile au loc în pădurile din apropierea satului Chiţcani, raionul Slobozia.

În replică, președintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, a specificat că Tiraspolul adoptă o politică de neamestec în afacerile interne ale statelor străine şi a spus că informaţia privind pregătirile grupelor subversive pe teritoriul republicii autoproclamate nu corespunde realităţii. „Situaţia din Estul Ucrainei este problema internă a Ucrainei şi considerăm că ucrainenii singuri trebuie să aplaneze conflictul”, a declarat Şevciuk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?