Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Procuratura a expediat în judecată dosarul grupului Petrenco

19 oct. 2015,, 11:00   Societate
2319 0
Foto: zi-de-zi.ro
Procuratura sectorului Rîşcani din Chişinău a expediat în judecată dosarul aşa-zisului grup al lui Grigore Petrenco. Anunţul a fost făcut luni de Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Procuratura a finalizat procedura de urmărire penală şi a înaintat acuzaţii persoanelor care pe 6 septembrie au creat dezordini la sediul Procuraturii.

"Pe banca acuzaţiilor vor compărea şapte persoane care în acea zi au organizat, condus şi participat activ la săvîrşirea acţiunilor ilegale, au îndemnat la nesupunere violentă activă faţă de cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor. Potrivit Procuraturii, inculpaţii au aplicat violenţa, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme", se subliniază în comunicat.

Procuratura precizează că inculpaţii continuă să se afle în stare de arest preventiv. Pentru comiterea infracţiunilor respective, legea penală prevede pînă la 8 ani de închisoare. Reprezentaţii societăţii civile consideră că dosarul grupului Petrenco este motivat politic. Pentru eliberarea persoanelor reţinute s-au pronunţat deputaţi ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, organizaţii neguvernamentale, activişti civici, precum şi participanţii acţiunii de protest a Partidului Socialiştilor şi Partidului Nostru, din scuarul Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?