Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Leancă confirmă un capitol din depozițiile lui Ilan Shor

18 oct. 2015,, 13:55   Politică
14734 4

Foto: abcnews.md

Ex-premierul Iurie Leancă a confirmat pentru Deschide.MD un capitol din depozițiile făcute de Ilan Shor pe numele lui Vlad Filat. Este vorba despre întâlnirea de la hotelul Codru, la mijlocul lui 2014, dintre Vlad Filat, Ilan Shor, Iurie Leancă și Vlad Plahotniuc.

Discuțiile dintre cei patru ar fi avut loc la solicitarea lui Plahotniuc, ca urmare a înrăutățirii situației de la Banca de Economii.

Potrivit procesului verbal în care Shor îl toarnă pe Filat, document publicat pe newsmaker.md și tradus de protv.md,, Ilan Shor scrie că: La mijlocul anului 2014, nu ţin minte exact când, V. Filat m-a invitat la o întâlnire cu domnul V. Plahotniuc, invocând drept motiv pentru întâlnire faptul ca V. Plahotniuc îşi făcea griji pentru volumul mic de lichidităţi la Banca de Economii. Întâlnirea a avut loc în incinta hotelului Codru. Când am intrat, acolo deja se aflau V. Filat, I. Leancă şi V. Plahotniuc. Am discutat despre situaţia de la bancă şi am explicat problemele reale ale băncii.

La finalul discuţiei, V. Plahotniuc a spus ca deja se încep probleme cu lichidităţile la bancă şi a spus într-o forma dură că nu cumva să dispară banii de la BEM şi că "dacă oamenii care îşi ţin banii acolo nu te vor face bucăţi, eu îţi garantez probleme mari".

V. Filat a spus ca va întoarce tot şi că el este proprietarul afacerii în agricultură înregistrată pe numele firmei Caravita şi că are alte operaţiuni de comerţ speciale pe termen scurt. În plus, în cazul în care nu va putea întoarce banii, va folosi pentru stingerea datoriilor pachetul său de acţiuni la BEM. Totodată, el insista tot timpul pe faptul că este acţionarul principal al băncii şi că după alegeri va deveni prim-ministru."

Potrivit procesului-verbal, Ilan Shor a fost audiat marți, 13 octombrie (cu două zile înainte de arestarea lui Filat), în incinta Casei Sindicatelor, acolo unde omul de afaceri închiriază mai multe spații. Audierea lui a durat aproape 3 ore, seara de la 17:45 până la 20:28.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?