Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Centrul Anticorupţie acordă Procuraturii asistenţă în dosarul lui Filat

17 oct. 2015,, 15:30   Societate
4432 0
Foto: noi.md
Şeful Centrului Naţional Anticorupţie al Moldovei Viorel Chetraru a menţionat că instituţia condusă de el acordă Procuraturii asistenţă în dosarul, în care figurează ex-premierul republicii Vladimir Filat.

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) acordă Procuraturii ajutor în dosarul, în care figurează ex-premierul Moldovei, liderul liberal-democraţilor, Vladimir Filat, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik şeful CNA Viorel Chetraru.

„Dosarul se află la Procuratură, şi nu la Centrul Naţional Anticorupţie. Noi acordăm asistenţă procurorilor în această cauză penală”, a declarat Chetraru. Joi, 15 octombrie, Filat a fost lipsit de imunitatea de deputat, după ce a fost plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie pe 72 de ore, fiind suspectat că ar fi implicat în dosarul privind furtul de la Banca de Economii şi cauzarea prejudiciului de sute de milioane de euro.

Joi seara procurorii au emis ordine, în baza cărora şi au fost efectuate percheziţii la oficiul PLDM şi descinderi acasă la Filat. Ex-premierul este suspectat de „corupere pasivă în proporţii deosebit de mari” şi „trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari”. Vineri în casa părinţilor lui Filat din satul Lăpuşna de asemenea au fost efectuate percheziţii. Potrivit Codului Penal al Republicii Moldova, Filat riscă 15 ani de puşcărie, o amendă de pînă la 200 de mii de lei, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?