X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

The Intercept: Aproape 90% dintre victimele raidurilor cu drone americane NU erau ţintele vizate

16 oct. 2015,, 23:00   Externe
4709 0

Foto: abriefhistori.com

Aproape 90 la sută dintre persoanele decedate în raidurile antiteroriste cu avioane fără pilot efectuate de Statele Unite în Afganistan, Yemen şi Somalia sunt victime colaterale, în principal civili, conform unor documente secrete obţinute de publicaţia online The Intercept.

"Casa Albă şi Pentagonul se laudă că programul de raiduri aeriene punctuale este precis, astfel că rata deceselor în rândul civililor ar fi la nivelul minim. Cu toate acestea, documente oficiale care conţin detalii despre raidurile speciale efectuate în nord-estul Afganistanului în cadrul Operaţiunii Haymaker relevă că, în perioada ianuarie 2012 - februarie 2013, bombardamentele americane s-au soldat cu peste 200 de morţi. Dintre aceştia, doar 35 erau ţintele vizate", scrie The Intercept.

Potrivit documentelor militare, într-o perioadă eşantion de cinci luni din acest interval, 90 la sută dintre persoanele decedate în raidurile aeriene americane nu erau ţintele vizate. În Yemen şi în Somalia, unde serviciile secrete americane au capacităţi mai limitate de colectare a informaţiilor, ponderile victimelor civile probabil sunt chiar mai mari, subliniază jurnaliştii de la The Intercept.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?