X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Revolutionara inventie a inginerilor de la Boeing

16 oct. 2015,, 20:00   Externe
4509 0

Foto: lastnews.com.ua

Grupul Boeing a anuntat ca a inventat un nou material extrem de rezistent, boteza microlattice, compus in proportie de 99,99% din aer si care ar putea fi ulilizat in constructorii de aeronave, pentru alte vehicule si pentru absorbtia socurilor. "Am reusit sa cream cel mai usor material din lume", inspirat din structura osului uman, a declarat Sophia Yang, cercetator la Hughes Research Laboratories (HRL), intreprindere mixta fondata de Boeing si General Motors.

Vazut din exterior, osul pare rigid, dar "privind in interior, se pot vedea mici cavitati tubulare. Ceea ce face osul uman foarte rezistent, dar si foarte usor", a explicat Yang.

Noul material, microlattice, reprezinta "o structură 3D din polimer celular”, fiind realizat din tuburi interconectate cu pereți exteriori ce măsoară o miime din lățimea unui fir de păr. In plus, aceasta alcatuire inseamna ca materlalul poate sa absoarba multa energie.

Pentru a demonstra rezistenta noului material, Being a realizat un test care consta in protejarea unui ou aruncat de la o inaltime echivalena cu 25 de etaje. A fost nevoie de un singur invelis de microlattice pentru a impiedica oul sa explodeze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?