Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

BNM a retras licenţele şi a iniţiat procedura de lichidare a celor trei bănci problematice

16 oct. 2015,, 16:00   Economie
2703 0
Foto: basarabia.md
Banca Naţională a Moldovei a comunicat despre retragerea licenţelor de desfăşurare a activităţilor financiare de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, precum şi iniţierea procedurii de lichidare forţată a acestora, relatează NOI.md.
Hotărîrea în cauză a fost adoptată de Comitetul executiv al BNM, ţinîndu-se cont de insolvabilitatea acestor bănci. Prin hotărîrea Comitetului executiv al BNM, lichidator al Băncii de Economii a fost numit Grigore Olaru, al Băncii Sociale – Sergiu Berghie şi al Unibank-ului – Ruslan Grate. Toţi ei sînt angajați ai BNM.

Se menţionează că lichidatorii şi BNM vor continua să colaboreze activ cu organele de drept din Moldova în cadrul anchetelor în desfăşurare, precum şi cu reprezentanții consorţiului Kroll şi Steptoe & Johnson LLP pentru identificarea organizatorilor şi beneficiarilor finali ai tranzacțiilor dubioase şi pentru recuperarea activelor delapidate de la cele trei bănci. Banca Naţională a amintit că procesul de transferare de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unbank s-a încheiat.

Începînd cu 19 octombrie 2015, deponenții celor trei bănci vor avea acces la mijloacele lor băneşti, la băncile care au preluat depozitele respective, în conformitate cu condițiile contractelor existente. Informația cu privire la aceste bănci este disponibilă pe pagina oficială a BNM şi la subdiviziunile băncilor în proces de lichidare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?