Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Leancă cere demisia șefului de la Fisc

9 oct. 2015,, 15:35   Politică
4067 1

Foto: noi.md

Fostul premier Iurie Leancă susține că directorul Inspectoratului Fiscal de Stat, Ion Prisăcaru, s-ar fi îmbogățit în urma unor scheme ilegale. Liderul PPEM a cerut astăzi Centrului Național Anticorupție, dar și Comisiei Naționale de Integritate să se autosesizeze în acest caz, notează NOI.md.

Potrivit politicianului, Ion Prisăcaru este proprietarul firmei de audit şi consultanţă „Ecofin”, care, pe lîngă altele, mai prestează servicii precum: asumarea tuturor interacţiunilor cu organele fiscale, analiza posibilităţilor de minimizare a impunerii fiscale. Potrivit politicianului, Prisăcaru s-ar afla într-o situație de conflict de interese și trebuie demis din funcție.

„Directorul Fiscului a făcut circa un milion de lei, pe care i-a primit ca dividende, fiind proprietarul firmei respective, una dintre activitățile de bază ale căreia este legătura cu el însuși și scăderea eficienței instituției publice pe care o conduce. Despre ce fel de slujire a interesului public cu imparţialitate şi obiectivitate din partea şefului Fiscului putem vorbi, în condiţiile în care acesta pînă în prezent este proprietar al unei companii care lucrează întru diminuarea veniturilor la bugetul de stat!?”, și-a exprimat indignarea Iurie Leancă.

Printre clienţii companiei “Ecofin”, susține Leancă, se numără unii dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, inclusiv companii cu capital străin, întreprinderi de stat şi societăţi pe acţiuni.

Deputatul le cere oamenilor legii să examineze acțiunile șefului Fiscului sub aspectul depăşirii atribuţiilor, neglijenţei şi abuzului în serviciu, soldate cu prejudicierea bugetului de stat, prin diminuarea veniturilor colectate din impozite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?