X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Treburile urgente nu-i permit lui Timofti să părăsească Moldova

9 oct. 2015,, 09:00   Politică
4534 5
Foto: noi.md
Reprezentanţii Preşedinţiei au explicat de ce Nicolae Timofti nu va lua parte la Consiliul şefilor statelor CSI din Kazahstan. În locul lui, la reuniune va participa prim-ministrul Valeriu Streleţ.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu va participa la reuniunea Consiliului şefilor statelor CSI care va avea loc la 16 octombrie în oraşul Burabai (Kazahstan).

„Preşedintele Moldovei are treburi urgente de rezolvat în ţară.

Nu este vorba doar de proteste, dar de situaţia generală din ţară”, a explicat pentru portalul „Sputnik” consilierul președintelui Vlad Ţurcanu.

Potrivit lui, în locul preşedintelui, în Kazahstan se va deplasa delegaţia moldovenească, în frunte cu Valeriu Streleţ.

În Moldova deja de o lună continuă protestele Platformei Civice „DA”. Pe moment, în faţa sediului Guvernului sînt instalate circa o sută de corturi. Revendicările protestatarilor sînt aceleaşi. El optează pentru demiterea preşedintelui, Guvernului şi reprezentanților structurilor de stat, pentru organizarea unui referendum naţional privind alegerea preşedintelui, precum şi pentru continuarea protestelor fără termen.

Protestele forţelor de opoziţie au început la 27 septembrie. Timp de cîteva zile, în faţa sediului Parlamentului şi Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare al ţării au apărut adevăratele orăşele de corturi. Anterior Usatîi şi Dodon au menţionat că corturile vor apărea şi în faţa altor instituţii de stat ale republicii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?