X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Sîrbu: Rămîn optimist, cred că majoritatea parlamentară va rezista

8 oct. 2015,, 15:47   Politică
4509 12

Sîrbu: Rămîn optimist, crezînd că majoritatea parlamentară va rezista
Foto: actualitati.md

Democratul Sergiu Sîrbu admite că ar putea exista unele impedimente în activitatea legislativului, în actuala sesiune parlamentară, dar și-a exprimat speranța că deputații vor avea o abordare constructivă. Declarația a fost făcut în cadrul unui interviu pentru NOI.md.

Întrebat dacă există temeri legate de o eventuală slăbire a majorității parlamentare, deputatul a amintit că Parlamentul a trecut prin situații și mai dificile anterior.

„Rămîn optimist și cred că majoritatea parlamentară va rezista. Am avut și anterior un guvern minoritar. Sigur, este mult mai complicat de votat legi atunci cînd nu există o majoritate, dar sperăm că acele inițiative care vin în beneficiul întregii societății vor fi susținute și de parlamentarii din afara majorității, deoarece sînt în interesul oamenilor”, a explicat Sîrbu.

Potrivit deputatului, cele mai importante inițiative legislative din sesiunea curentă vizează reformarea sectorului justiției, implementarea Acordului de asociere, lupta cu corupția, precum și reforma sistemului financiar-bancar. Proiectele de legi ce urmează a fi examinate rezultă din programul de activitate al Guvernului, susține Sîrbu.

În ceea ce privește demersurile Partidului Socialiștilor cu privire la demisia conducătorilor unui șir de instituții, democratul a precizat că aceste acțiuni sînt logice. „Este treaba opoziției să ceară demisii, asta prinde bine la public. Cunosc bine această tactică, este un procedeu politic care nu are un substrat și temei juridic”, a punctat deputatul.

Întrebat de ce conducerea Parlamentului a ezitat totuși să convoace Legislativul în ședință plenară mai devreme, democratul a precizat că, din lipsă de cvorum, Biroul Permanent nu a putut lua o decizie. „Dacă va trebui, vom munci și în trei patru ședințe plenare pe săptămînă, pînă seara tîrziu, pentru a recupera acele restanțe pe care le avem”, a spus Sergiu Sîrbu.

Precizăm că prima ședință plenară din sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului va avea loc pe 15 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?