X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Leancă insistă ca în fruntea BNM să fie numită o persoană cu experiență internațională

7 oct. 2015,, 12:51   Economie
3362 1

Leancă insistă ca în fruntea BNM să fie numită o persoană cu experiență internațională
Foto: moldnews.md

La conducerea Băncii Naționale e nevoie de o persoană cu adevărat excepțională, care să reajusteze politica monetară falită din Moldova. Opinia aparține liderului Partidului Popular European, Iurie Leancă, care a reiterat astăzi că autoritățile trebuie să caute un candidat cu experiență în instituțiile financiare internaționale, notează NOI.md.

În opinia fostului premier, există suficienți candidați moldoveni care au căpătat această experiență peste hotare. Politicianul a precizat că pe lîngă profesionalism, experiență și cunoștințe profunde în domeniu, viitorul guvernator trebuie să dea dovadă și de integritate, pentru a putea restabili încrederea cetățenilor și partenerilor externi în BNM.

„E absolut necesar ca viitorul guvernator să fie independent de orice influență, doar așa putem asigura ruperea de practicile actuale de implicare a politicului în activitatea BNM. Toate astea mă fac să cred că trebuie să căutăm un candidat cu experiență în instituții financiare internaționale care ar putea aduce în Moldova cele mai bune practici mondiale în domeniu. Avem și moldoveni care activează în astfel de instituții internaționale”, a explicat Leancă.

Precizăm că ieri Comisia parlamentară pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator și-a început activitatea. În context, Andrian Candu a declarat că pînă la mijlocul lunii noiembrie, noul guvernator va fi desemnat în funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?