Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Năstase: Printre protestatari au fost infiltrați provocatori

7 oct. 2015,, 12:05   Societate
3219 1

Năstase: Printre protestatari au fost infiltrați provocatori
Foto: moldnews.md

Unul dintre liderii Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, susține că printre protestatarii pașnici, în cadrul mitingului de duminică, au fost infiltrați și provocatori. Potrivit lui Năstase, pentru a asigura ordinea publică, veteranii războiului de pe Nistru au făcut corp comun cu polițiștii, notează NOI.md.

„Am examinat imaginile video în urma protestelor și am văzut că lumea era liniștită, dar am constatat că printre protestatari erau foarte mulți provocatori. Veteranii de război au fost conștienți că într-un anumit moment poliția s-ar putea să nu facă față și atunci au preluat inițiativa. La început au făcut corp comun cu polițiștii, iar apoi au ieșit în față, pentru ca să asigure protecția clădirilor. Din filmări am identificat și un provocator de meserie și am insistat să fie reținut de poliție”, a relatat Năstase în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.

Reprezentantul protestatarilor susține că tensiunea în societate a crescut la asemenea cote, încît data viitoare s-ar putea produce altercații mai serioase față de cele de duminică.

„Dacă această guvernare lașă continuă să procedeze așa cum procedează, s-ar putea ca oamenii să recurgă la cu totul alte metode. Am mizat pe faptul că vor veni președintele, membrii Guvernului, parlamentarii, dar aceștia s-au ascuns și s-au baricadat”, a adăugat liderul Platformei.

Totodată, Năstase a negat faptul că manifestanții ar fi încercat să intre cu forța în Parlament, precizînd că organizatorii au încercat să-i tempereze pe cei mai arțăgoși protestatari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?