X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Chirtoacă: Sînt două proteste diferite! (VIDEO)

5 oct. 2015,, 12:14   Politică
4450 8

Chirtoacă: Protestul organizat de „marionetele Moscovei” urmărește strict scopuri politice
Foto: tribuna.md

Dorin Chirtoacă, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei, și-a arătat încă o dată antipatia față de reprezentanții PSRM și „Partidului Nostru”, criticîndu-i chiar și pe protestatarii care li s-au alăturat acestora.

„Se dorește a fi un maidan, dar pe dos față de cel de la Kiev, adică în serviciul Kremlinului și al Moscovei”, a afirmat primarul despre protestele organizate de Igor Dodon și Renato Usatîi.

Edilul susține că pînă și protestele din capitală sînt împărțite „în două fronturi”:

„Sînt două proteste diferite, care au scopuri diferite! Protestul din PMAN, oamenii care vin duminică de duminică, sînt partea conștientă a societății noastre, care doresc integrarea europeană pînă la capăt, respectiv își doresc o viață bună în cadrul UE. În ceea ce privește protestul organizat de «marionetele Moscovei», în fața Parlamentului și a Ministerului Agriculturii, este unul care are drept scop destabilizarea situației în Moldova. Are drept scop aservirea în continuare a Moldovei față de Moscova și Kremlin: faptul că ei se preocupau mai mult de firele de iarbă, și nu de oameni, sîmbătă dimineața, confirmă încă o dată acest lucru. Ei urmăresc strict scopuri politice! Să ajungă să fie cît mai mulți în Parlament, să-i voteze cît mai mulți oameni, ceea ce nu le va merge!”.

Dorin Chirtoacă susține că va solicita despăgubiri din partea socialiștilor, iar în cel mai rău caz va cere să fie trași la răspundere pentru faptul că au trișat. „Adică tirul cu echipament pentru amplasarea corturilor pe bulevardul Ștefan cel Mare și l-au pregătit de săptămîni, iar nouă au venit și ne-au aruncat hîrtia cu șapte minute înainte de încheierea programului. Asta este clar rea-credință și bătaie de joc față de societate!”, a conchis primarul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?