X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Leancă: Este inacceptabil ca banii din pensii și salarii să fie realocați partidelor

1 oct. 2015,, 11:45   Politică
4008 2

Leancă: Este inacceptabil ca banii din pensii și salarii să fie realocați partidelor
Foto: digi24.ro

Pe fondul crizei economice și sociale în care se află țara, finanțarea partidelor politice din bugetul de stat este inoportună. Este convingerea grupului parlamentar condus de Iurie Leancă, care a înregistrat o inițiativă legislativă privind amînarea finanțării partidelor politice de la bugetul de stat, informează NOI.md.

Potrivit lui Leancă, în 2016, cînd prevederile noii legi urmează să intre în vigoare, partidele ar urma să încaseze 41 de milioane de lei de la bugetul de stat.

„Este amoral și inacceptabil ca, în condițiile actuale de criză absolută, partidele politice să fie finanțate de la bugetul public! În mijlocul unei crize financiar-bancare, economice și sociale, este de neimaginat cum clasa politică ar putea permite să realoce bani de la pensii, salarii, cheltuieli sociale sau investiții spre finanțarea activităților de partid”, a declarat Iurie Leancă.

Potrivit experților Promo-LEX, începînd cu anul viitor, pentru performanțele înregistrate la alegerile parlamentare din 2014, partidele politice reprezentate în Parlament ar putea primi alocații din bugetul de stat de peste 30 de milioane de lei. Potrivit calculelor preliminare, PSRM ar urma să primească 7,43 milioane lei, PLDM – 7,28 milioane, PCRM – 6,37 milioane, PDM – 5,76 milioane şi PL – 3,4 milioane. O recompensă financiară urmează a fi acordată partidelor și pentru performanțele înregistrate la alegerile locale din iunie 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?