Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Putin a numit condițiile pentru al patrulea mandat prezidențial

30 sep. 2015,, 14:20   Externe
3698 3

Foto: antena3.ro

Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, în emisiunea „60 Minutes” de la CBS, moderată de Charlie Rose, a declarat că va decide dacă va rămîne pentru un nou mandat prezidențial, în funcție de situația din țară, în lume și propriile sentimente.

Decizia de a rămîne la putere, Putin, o va lua în funcție de două circumstanțe. "Primul - desigur, există reguli prevăzute de Constituție, și ele nu vor fi încălcate din partea mea. Dar eu nu sînt sigur dacă ar trebui să profit din plin de aceste drepturi constituționale. Acest lucru va depinde de situația din țară, din lume și din propriile mele sentimente", - a spus șeful statului, transmite lenta.ru.

Putin a declarat că, după plecarea sa ar dori să vadă Rusia o țară competitivă "cu un sistem social și politic dezvoltat, flexibil la schimbările din țară și din jurul acesteia". În plus, Rusia, potrivit președintelui, trebuie să fie capabilă să își apere interesele. "Și oamenii să fie fericiți, iar partenerii noștri din întreaga lume să dorească și să caute să dezvolte relațiile cu Rusia", - a spus Putin.

Rusia nu are nevoie de un dictator, ci "un lider care acționează în cadrul competențelor sale prevăzute de lege și în interesul majorității covîrșitoare a societății", a opinat șeful statului. În plus, țara are nevoie de "principii corecte de organizare a statului și a societății, care să reacţioneze în mod eficient și flexibil la schimbările din interiorul țării și în afară", a spus Putin.

"Eu cred că Rusia are nevoie de astfel de oameni, desigur, mult mai mult decît de oameni cu apucături dictatoriale", - a adăugat președintele Federației Ruse, menționînd că țara în sine și instituțiile sale, precum și liderii săi trebuie să fie capabili și dispuşi să coopereze cu parteneri în toate domeniile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?