X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Leancă: Am impresia că guvernarea nu dorește un acord cu FMI (VIDEO)

29 sep. 2015,, 12:49   Politică
4199 3

Leancă: Am impresia că guvernarea nu dorește un acord cu FMI
Foto: noi.md

Misiunea FMI a ajuns la Chișinău, dar cu un mandat modificat, din cauza jocurilor murdare ale celor de la guvernare, afirmă fostul premier Iurie Leancă. Politicianul susține că atitudinea guvernării atît față de FMI, cît și în raport cu cetățenii este inadmisibilă, notează NOI.md.

„Am un sentiment puternic că nu se dorește ca acest program să fie semnat, inclusiv din cauză că guvernarea urmează să-și asume anumite angajamente nu foarte populare, dar absolut necesare. Constat lipsa acestei voințe politice”, a precizat Leancă.

În context, liderul Partidului Popular European a propus ca în funcția de guvernator al Băncii Naționale să fie numit un cetățean cu experiență de muncă peste hotare. Totodată, politicianul opinează că în fruntea Consiliului de supraveghere al BNM trebuie să fie numit un cetățean străin.

„Avem nevoie de oameni integri, profesioniști la conducerea BNM. Cred că avem suficienți cetățeni moldoveni cu experiență, care lucrează și la FMI, și la BM. În fruntea Consiliului de supraveghere, propunerea mea ar fi să fie desemnat un cetățean străin, cineva cu reputație din Europa Centrală. Nu ar fi dificil să identificăm o astfel de personalitate”, a punctat Leancă.

Liderul PPEM a reiterat că partidul său nu va susține în niciun fel actuala guvernare, cu excepția proiectelor prevăzute în Acordul de asociere. Potrivit lui, dacă actuala guvernare nu mai dispune de suficiente voturi în Parlament, atunci trebuie să demisioneze.

„Nu ne dorim nicio funcție în actuala guvernare, nu am solicitat și nu vom accepta nicio funcție. PPEM nu este de acord să susțină necondiționat actuala guvernare. Noi sîntem pentru integrarea europeană, dar nu prin menținerea la putere a unor hoți”, a precizat Iurie Leancă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?