Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Conducerea Ministerului Economiei a discutat cu Misiunea FMI privatizarea activelor din gestiunea statului

29 sep. 2015,, 14:15   Economie
2932 0

Минэкономики обсудило с МВФ приватизацию госактивов
Foto: noi.md

Atragerea investițiilor străine directe în economia națională, strategiile implementate de autoritățile Republicii Moldova în domeniul respectiv, precum și organizarea procesului de privatizare a unor active din gestiunea statului au fost subiectele de bază ale discuțiilor purtate de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephane Bride, cu membrii Misiunii FMI, conduse de Ivanna Vladkova-Hollar, transmite NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, în cadrul întrevederii, Stephane Bride a accentuat că implementarea unor strategii eficiente de atragere a investițiilor străine directe în economia națională este una dintre prerogativele autorităților Republicii Moldova în procesul de reformare și modernizare a acestui domeniu.

Ministrul Economiei a precizat că pentru atingerea acestor obiective sînt utilizate atît forumurile din țară, cît și cele promoționale, organizate pentru potențialii investitori peste hotarele Moldovei. În acest context Stephane Bride a menționat forumurile organizate în România, Italia, precum și cel care va avea loc în Franța în timpul vizitei sale la Paris la finele lunii octombrie.

Referindu-se la problemele cu care se confruntă Ministerul Economiei la atragerea investițiilor străine directe, privatizarea de către potențialii investitori a unor întreprinderi expuse la licitație, șeful instituției a declarat că ne aflăm în perioada de tranziție de la standardele vechi la cele europene, a căror implementare va simplifica procedurile. Stephane Bride a menționat că pentru depășirea unor obstacole, facilitarea procedurii de simplificare a atragerii investițiilor și desfășurarea procesului de privatizare, Ministerul Economiei a inițiat un șir de modificări la legislația națională, ajustînd-o la standardele europene.

În cadrul întrevederii membrii Misiunii FMI au adresat un șir de întrebări referitoare la viziunile și acțiunile ulterioare ale Ministerului Economiei pentru implementarea proiectelor în aceste domenii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?