X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Chirtoacă: Protestul lui Usatîi și Dodon este unul ilegal (VIDEO)

28 sep. 2015,, 13:11   Politică
3261 6

Foto: noi.md

Protestul organizat de PSRM și Partidul Nostru este unul ilegal. Cel puțin asta susține primarul Dorin Chirtoacă. Potrivit edilului, socialiștii și membrii Partidului Nostru au încălcat legea încă de vineri seara, cînd au început amplasarea corturilor în fața Parlamentului, relatează NOI.md.

„Acțiunea socialiștilor pînă la ora actuală nu se încadrează în prevederile legii cu privire la întruniri. Ei au încălcat legea vineri seara, atunci cînd au început instalarea corturilor și se găsesc în ilegalitate pînă la ora actuală. Nimeni nu este împotrivă ca ei să protesteze, chiar și să amplaseze corturi, doar că lucrul acesta trebuie făcut în cadrul legal. Respectiv, ei au depus o declarație pentru acea locație, însă, ghinion, altcineva a depus înainte declarație pentru locația respectivă. Legea spune că într-o asemenea situație decide instanța de judecată”, susține Chirtoacă.

Primarul afirmă că aceste două partide ar fi trebuit să aleagă o altă locație liberă sau să aștepte decizia instanței de judecată, care însă întîrzie să apară.

„Instanța, deocamdată, nu s-a pronunțat. Există tergiversări din partea lor pentru a se menține în ilegalitate. În mod normal, fie trebuia să aleagă o locație liberă unde nu are nimeni niciun fel de declarație, fie trebuiau să aștepte să se pronunțe instanța. Cel mai probabil, instanța le-ar fi permis, pentru că nu cred că Platforma «DA» ar împărți corturile în două – o parte le-ar lua din piață și le-ar duce în fața Parlamentului”, a conchis primarul general.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?