X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Timofti nu va da curs cererii protestatarilor privind demisia sa

28 sep. 2015,, 13:00   Politică
33849 9
Тимофти не намерен уходить в отставку
Foto: union.md
Preşedintele Nicolae Timofti nu va da curs cererii protestatarilor care au participat ieri la ampla manifestație antiguvernamentală din centrul capitalei și nu va demisiona. Despre acest fapt a anunțat purtătorul său de cuvânt, Vlad Ţurcanu.

„Preşedintele îşi va face publică poziţia cu privire la miting şi cu privire la alte proteste ceva mai târziu. Şeful Statului înţelege scopurile acestor acţiuni şi de unde vin acestea. El a declarat şi anterior, că nu va demisiona, iar poziţia lui în această chestiune nu s-a schimbat”, a menţionat Ţurcanu, citat de sputnik.md.

Potrivit reprezentanților PSRM și „Partidului Nostru”, singura soluție pentru a scoate Republica Moldova din criză este declanșarea alegerilor anticipate, iar în acest sens, șeful statului trebui să plece din funcție, Guvernul să demisioneze iar Legislativul să fie dizolvat.

După protestul din fața clădirii Parlamentului, participanții au urcat în mașini și s-au îndreptat la reşedinţa președintelui de la Condriţa, pentru a-i transmite lui Nicolae Timofti o cerere de demisie, pe care acesta trebuie să-și pună doar semnătura.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?