X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Şevciuk a demascat "planurile meschine ale Moldovei"

26 sep. 2015,, 11:30   Economie
5282 2
Шевчук: DCFTA - мера давления на Приднестровье
Foto: dosug.md
Moldova încearcă să folosească Acordul de Liber Schimb cu UE "ca măsuri de exercitare a presiunilor asupra Transnistriei, pentru a obţine rezultate politice". Asemenea opinie a exprimat vineri, la întrevederea cu participanţii forumului de tineri "25 ani alături de Rusia", la Tiraspol, preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk.

El a spus că Transnistria nu se poate alătura acestui acord pe condiţiile înaintate Moldovei.

"Problema constă în faptul că statul peste o anumită perioadă de timp pierde posibilitatea de a acorda sprijin întreprinderilor. În caz contrar aceste întreprinderi pe pieţele Europei pot fi trase la răspundere. Pentru a exporta produsele agenţilor noştri noi trebuie să permitem intrarea în regiune a experţilor tehnici ai RM, ai organelor vamale şi fiscale. De facto, pentru a comercializa cu UE ni se înaintează cerinţe de a transmite Moldovei competenţele noastre suverane de administrare a economiei", s-a indignat Şevciuk.

El apreciază aceasta drept "subminare a sistemului politic, independenţei RMN".

"Este o nouă încercare prin metode mai meschine de a subjuga sistemul economic şi de a atinge acele scopuri politice, pe care Moldova şi le-a propus încă în 1992. Acest sistem de presiuni este acoperit prin lozinci "frumoase": deschiderea pieţelor, libertatea comerţului, când subiectul economic singur trebuie să-şi aleagă partenerii economici. Dacă autorităţile RMN nu acceptă, atunci trebuie de dezechilibrat agenţii economici, de a introduce efectul destabilizator ăn câmpul economic al Transnistriei", consideră Şevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?