X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4020

Sîrbu: Parlamentul are de făcut faţă mai multor provocări

25 sep. 2015,, 13:05   Politică
4839 10
Сырбу: Парламент ждет немало вызовов
Foto: tribuna.md
Deputatul democrat Sergiu Sîrbu susține că, în această vară, nu a avut parte de vacanță, a fost practic tot timpul la birou pentru că a avut foarte mult de muncit.

Contactat de TRIBUNA, deputatul a declarat că sînt foarte multe priorități în noua sesiune parlamentară.

„Prioritățile noastre de scurtă durată este adoptarea unui întreg set de modificări la legile ce țin de reformarea sistemului justiției. Neapărat trebuie să adoptăm în lectura a doua Legea Procuraturii, trebuie să modificăm legislația ce ține de Codurile de procedură civilă și procedură penală, trebuie să revedem funcționalitatea instanțelor de judecată. La fel, trebuie să vedem cum funcționează multe trepte din justiție. Urmează să fie adoptată o nouă Lege cu privire la notariat și Legea cu privire la experții judiciari”, a menţionat el.

Totodată, Sergiu Sîrbu a mai spus că este încă foarte mult de lucru, reieșind din strategia de reformare a sectorului justiției. El a declarat că sînt un set întreg de acte normative la care se lucrează intens în colaborare cu Guvernul şi cu Ministerul Justiției.

În context, deputatul a precizat că, în această sesiune, Parlamentul are mai multe provocări.

„Trebuie să rectificăm bugetul de stat, să adoptăm politica bugetar-fiscală pentru anul viitor și să onorăm multe angajamentele care reiese din programul de activitate al Guvernului. Vreau să vă spun că avem mult de muncit. Sperăm foarte mult că criza politică în care ne aflăm va fi depășită și ne vom concentra asupra activității noastre legislative, vom adopta cît mai multe legi cu efect benefic pentru cetățeni”, a conchis Sîrbu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?