Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

În lipsa unui concurs, membrul PL a devenit director al CFM cu acte în regulă

23 sep. 2015,, 12:25   Societate
3149 0

În lipsa unui concurs, membrul PL a devenit director al CFM cu acte în regulă
Foto: jurnal.md

Consilierul municipal din partea Partidului Liberal, acuzat de protejarea afacerilor cu microbuzele din capitală şi promovarea intereselor de business în CMC, Iurie Topala, a fost confirmat în funcţia de director general al Căii Ferate din Moldova.

Surse din cadrul CFM au declarat pentru MOLDNEWS că miercuri, 23 septembrie, ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, l-a prezentat oficial pe colegul său de partid, Iurie Topală colectivului şi a anunţat că acesta a fost „confirmat în funcţie”, interimatul căreia l-a exercitat din luna august curent.

Potrivit sursei citate, deşi anterior s-a anunţat că Topală va exercita interimatul de conducător al CFM până la organizarea unui concurs public de selectare a unui candidat la funcţia de şef al Căii Ferate, Topală a fost confirmat de ministrul Chirinciuc în lipsa oricărui concurs.

Despre consilierul municipal PL, Iurie Topala s-a scris în repetate rânduri că ar deține firma „Ruta Prim” care gestionează cele mai multe rute din capitală – cel puţin 12 rute - și care, prin poziția sa din Consiliul Municipal Chişinău, protejează interesele companiei. Firma are 240 de unități de microbuze și circa 25 de autobuze pe ruta 22 şi ruta Chișinău-Grătiești. Anul trecut, Topala a cerut 10 milioane de la Primărie pentru ca ar fi transferat gratuit pensionari şi invalizi din Gratieşti în perioada 2010-1012.

De asemenea, Topala a recunoscut că este „partener în afacere” la construcţia stadionului de lângă Circ pe o suprafaţă de 2,4 hectare.

Amintim că CFM a rămas fără director în vara acestui an, după ce exponentul PDM, Vladimir Cebotari a fost numit ministru al Justiţiei în Guvernul Streleţ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?