X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Liderii Platformei „DA” s-au întîlnit cu Nicolae Timofti

18 sep. 2015,, 16:16   Politică
6020 4

Liderii Platformei „DA” s-au întîlnit cu Nicolae Timofti
Foto : presedinte.md

Demisiile cerute anterior și anchetarea fraudelor din sistemul bancar – aceste revendicări au fost înaintate astăzi președintelui Nicolae Timofti de către reprezentanții Platformei „DA” în cadrul primei runde de discuții. Interlocutorii au convenit ca, după o studiere suplimentară a problemelor enunțate astăzi, să fie programată o nouă întîlnire, informează NOI.md.

Activiștii i-au mai cerut președintelui convocarea Consiliului Suprem de Securitate pe tema situației social-politice din țară, asigurarea protejării manifestanților și inițierea demersurilor necesare pentru ca șeful statului să fie ales prin vot direct.

De asemenea, a fost reiterată cererea de demitere a unui șir de conducători de instituții, printre care guvernatorul Băncii Naționale, procurorul general, directorul CNA și președintele Curții Supreme de Justiție, pe care protestatarii îi consideră responsabili de furtul din sectorul bancar.

„Am constatat că, la fel ca întreaga putere de stat, şi Preşedinţia se află în captivitatea oligarhico-criminală. Nicolae Timofti ne-a spus că astăzi nu este pregătit să discute revendicările populare. A spus că trebuie să i le dăm în scris ca el să se pregătească cu consilierii săi, lucru pe care noi nu-l acceptam”, a precizat unul dintre membrii Platformei, Andrei Năstase.

La rîndul său, Nicolae Timofti a reiterat faptul că este îngrijorat, ca și majoritatea cetățenilor, de problemele din domeniile justiției, financiar-bancar, agricol. Acesta a precizat că va continua să facă demersurile necesare, în limita atribuțiilor sale constituționale, pentru remedierea lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?