Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Republica Moldova și România își vor intensifica cooperarea în domeniul tineretului și sportului

17 sep. 2015,, 16:35   Sport
3621 1

Republica Moldova și România își vor intensifica cooperarea în domeniul tineretului și sportului
Foto: comisarul.md

Ministerele Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și României își vor intensifica cooperarea prin inițierea proiectelor comune și schimbul de experiență. Despre acest deziderat au vorbit astăzi ministrul Loretta Handrabura și omologul său român, Gabriela Szabo, aflată în vizită la Chișinău, informează NOI.md.

Una dintre problemele abordate de cei doi miniștri ține de renovarea infrastructurii sportive din Republica Moldova.

„Ne-am propus o dinamizare a relației de cooperare. Pînă acum nu s-a valorificat toată expertiza pe care o au colegii noștri de dincolo și nu au fost împărtășite bunele practici de la noi. Ne-am propus să dăm substanță colaborării noastre. Am cerut Guvernului României să ne ajute să îmbunătățim infrastructura sportivă, or, aceste investiții nu trebuie percepute ca cheltuieli foarte mari, acesta sînt investiții în performerii noștri. Pentru mine primează sportivii și antrenorii, atunci cînd vorbesc de sport. Avem atîtea talente, dar nu avem cu ce-i motiva”, a menționat Loretta Handrabura.

Cele două ministere își mai propun să sporească numărul taberelor de vară pentru studenți în domenii precum tehnologiile informaționale, știință și cercetare, sfera antreprenorială. Cooperarea dintre cele două instituții prevede și lansarea unui program de granturi pentru ONG-urile de tineret, pe domenii de interese comun.

„Împreună cu doamna ministru încercăm să facem lucruri bune pentru sportul și tineretul din Moldova și România”, a precizat, la rîndul său, ministrul Tineretului și Sportului al României, Gabriela Szabo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?