X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Avocat al poporului: Perioada mimării activităţii a trecut

17 sep. 2015,, 15:30   Societate
2437 2
Народный адвокат: Время имитации деятельности прошло
Foto: vedomosti.md
Avocatului poporului Mihai Cotorobai cheamă autorităţile să ia măsuri ferme pentru investigarea fraudei din sistemul bancar al țării. Iar protestatarilor le recomandă insistent să nu admită violenţe şi să manifeste constructivism în dialogul cu autorităţile, informează NOI.md.

Juristul și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu proporţiile catastrofale ale corupţiei în Moldova. El consideră că fenomenul în cauză reprezentă o amenințare serioasă pentru securitatea socială şi economică a statului, împiedică respectarea drepturilor omului.

„Avînd în vedere faptul că autorităţile, prin acţiunile şi inacţiunile lor, au eşuat în intenţia de a combate acest flagel şi de a asigura buna guvernare, protestele populației sînt o reacţie firească şi se înscriu în contextul proceselor democratice normale”, susţine Cotorobai.
Avocatul poporului îndeamnă autorităţile să acţioneze cu fermitate pentru investigarea operativă şi eficientă a fraudei din sistemul bancar: „Perioada mimării activităţii şi a declaraţiilor de intenţii a trecut”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?