X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Chirtoaca intentioneaza sa defriseze peste 160 de arbori din capitala (DOC)

17 sep. 2015,, 14:43   Capitala
2900 6
Киртоакэ намерен вырубить более 160 деревьев в Кишиневе (ДОК)
Foto: moldovanews.md
Conform ordinului Primăriei capitalei, semnat de viceprimarul Nistor Grozavu este planificată defrișarea a 121 de arbori de pe strada V.Alecsandri, de la strada Albișoara pînă la strada A.Mateevici dar și 42 de copaci de pe bulevardul C. Negruzzi, relatează Actualități.md.

În dispoziția Primăriei este indicat că "arborii prevăzuți vor fi defrișați de direcția generală transport public și căi de comunicație, doar în cazul în care lucrările de reabilitarea acestor zone vor impune acest lucru conform proiectului".

Astfel în aceste momente pe bulervardul Negruzzi din capitală are loc defrișarea masivă a arborilor de pe acostament.

Amintim că în proiectul de reabilitare sunt incluse trei străzi. Este vorba despre bulevardul Ștefan cel Mare, strada C.Negruzzi și V.Alecsandri. Una dintre condițiile sponsorilor a fost că toate comunicațiile de inginerie ar trebui să fie plasate în canale speciale care necesită crearea unor structuri complexe, care interferează cu rădăcinile copacilor.

Conform termenului inițial, proiectul a fost programat să înceapă în martie 2014 și finalizat în mai 2015, însă, pînă în momentul de față lucrările de reconstrucție a străzii sunt în continua desfășurare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?