Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Un canadian a înconjurat pămîntul timp de 11 ani

17 sep. 2015,, 13:50   Externe
2602 1
Foto: publika.md
Criza vîrstei mjlocii l-a făcut pe canadianul Jean Beliveau să pornească într-o călătorie îndelungată. Timp de 11 ani el a parcurs pe jos 75 mii 500 de km prin 64 de țări ale lumii, scrie National Geographic.

Jean a luat o cărucior cu trei roți, în care a pus puțină hrană și îmbrăcăminte, o trusă medicală, un cort mic și un sac de dormit. Astfel a început călătoria, recunoscută oficial în momentul de față drept cea mai îndelungată din istoria omeniei. El a dedicat-o luptei pentru pace și protecției copiilor. Timp de 11 ani el parcurs pe jos 75 de mii 500 de km prin 64 de țări ale lumii, a traversat șase pustiuri, a rupt 54 de perechi de încălțăminte și a avut parte de numeroase aventuri captivante.

În Guatemala și Ecuador a fost luat sub „protecția” bandelor criminale locale și chiar susținut cu bani în semn de respect pentru fapta neobișnuită. In Sudan a fost nevoit să poarte o barbă lungă, în Africa – să consume insecte. În Africa de Sud polițiștii l-au ajutat pe Jean să-și găsească adăpost pe noapte, plasîndu-l într-o celulă, însă plecînd acasă, ei au uitat să le spună colegilor despre acest lucru, iar noul schimb nu dorea să-i permită calatorului să iasă la libertate.

Acumulînd cunoștințe noi, Jean totodată și-a pierdut familia – căsnicia lui s-a destrămat, el a ratat numeroasele evenimente din viața copiilor săi. El a părăsit Montreal atunci cînd fiica lui avea 18 ani, iar feciorul – 20. Ulterior el a devenit bunic, însă a reușit să-și vadă nepoata pentru prima oară abia la vîrsta de 5 ani.

Totuși, Beliveau nu regretă nimic. Din august 2000 și pînă în octombrie 2011 el a vizitat practic toate locurile de pe glob; printre țările vizitate se numără Brasilia, Columbia, Africa de Sud, Egiptul, Maroc, Turcia, Azerbaidjan, Iran, China, Japonia, Indonezia și Australia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?