Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Sturza: În condițiile impuse de Banca Națională poate supraviețui numai businessul de droguri

16 sep. 2015,, 17:30   Economie
4996 1
Стурза: В условиях, создаваемых Нацбанком, может выжить только наркобизнес
Foto: mesiascop.ro
Fostul Prim-ministru al Moldovei, omul de afaceri Ion Sturza a supus unei critici dure politica Băncii Naționale a Moldovei (BNM), ce contribuie la aprofundarea crizei economice în țară. Într-o postare pe rețelele de socializare el și-a exprimat indignarea în legătură cu indicatorii citați de Banca Națională a țării, relatează NOI.md.

În primul rînd, businessmanul a criticat acțiunile lui Dorin Drăguțanu: „Șmecherașul de la Banca Națională a Moldovei este mare specialist în a „targeta” inflația. Nu-i dă pace faima Fed-ului american și gata! De parcă inflația în Moldova ar avea caracter monetar și nu ar fi o consecință directă a deprecierii leului din cauza „jafului secolului”.

„Leul s-a depreciat și prețurile au luat-o razna pentru că banii furați în lei, 15 miliarde, au fost transferați în dolari și scoși din rezerva valutară, un miliard de USD. Cine-i va compensa? Shor& Co? Nu, sigur că noi și urmașii noștri prin bugetul de stat..”, consideră Sturza.

„Am mai vorbit despre politica prohibitivă a BNM prin rata de refinanțare de 19,5 la sută și rezervele obligatorii de 32 la sută. Cu așa procente poate să supraviețuiască doar businessul cu droguri și… bugetul statului nostru, care se împrumută în veselie la 25,16 la sută! Că este un MMM (Caritas) curat pare-se să nu intereseze pe nimeni”, se plînge politicianul și omul de afaceri.

„Știm cu toții: nu ni se cere decît să supraviețuim trei luni, după domnul Candu! Pentru că, după asta, vine generalul „moroz” săstrîngă toate corturile din PMAN... În timp ce unora le este „în cot”, alții și urmașii lor puși pe plată zeci de ani de acum încolo! Voi sînteți de acord cu așa ceva? Eu nu sînt!”, a conchis Ion Sturza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?