X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Chirtoacă: Era clar că Platforma se va transforma în partid politic (VIDEO)

14 sep. 2015,, 11:09   Politică
5200 12

Chirtoacă: Era clar că Platforma se va transforma în partid politic
Foto: nbm.md

Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, susține revendicările protestatarilor față de actuala guvernare, dar este de părere că situația ar putea scăpa de sub control. În opinia sa, de alegerile anticipate ar putea profita forțele politice de orientare pro-rusă, notează NOI.md.

„Din prima zi cînd au început manifestațiile, și acum, și anterior, am spus că este vorba despre apariția unui nou partid pe scena politica și că aceasta este o modalitate a lor de afirmare. Întrebarea este dacă vor putea ei să acumuleze 50 la sută din voturi pentru a guverna Moldova sau dimpotrivă – vor lua acele partide care nu doresc integrarea europeană. Lucrurile trebuie calculate corect din toate punctele de vedere, să nu nimerim în situația în care doi se ceartă, iar al treilea cîștigă”, a precizat Chirtoacă.

Primarul a menționat că nemulțumirile protestatarilor sînt pe deplin justificate, iar presiunea asupra guvernanților trebuie să continue, într-o formă sau alta. Cu toate acestea, afirmă edilul, în nicio țară din Europa de Est procesul de integrare europeană nu a fost accelerat prin intermediul protestelor.

„Ceea ce solicită miile de oameni, eu personal am vorbit despre aceste lucruri la toate reuniunile internaționale. Am avut aceleași revendicări ca și miile de cetățeni care au venit în Piață. Încă în anii 2010-2011 le spuneam că se fură BEM-ul, le spuneam că banii alocați Republicii Moldova nu cunosc tocmai cea mai bună gestionare. Și legat de decentralizare și depolitizare”, a explicat Chirtoacă.

Precizăm că mii de oameni au participat ieri la un nou protest de amploare în centrul capitalei. În urma manifestației a fost adoptată o rezoluție care prevede crearea un guvern de încredere al poporului și declanșarea unei greve generale.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?