Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

SIS marchează astăzi aniversarea a XXIV-a de la crearea organelor securităţii statului din Republicii Moldova (FOTO)

9 sep. 2015,, 17:45   Societate
4052 5

SIS marchează astăzi aniversarea a XXIV-a de la crearea organelor securităţii statului din Republicii Moldova
Foto: noi.md

La evenimentul festiv organizat cu acest prilej a participat Prim-ministrul Republicii Moldova, dl Valeriu Streleţ, Preşedintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică, dl Veaceslav Untila, conducerea şi efectivul instituţiei, veterani ai Serviciului.

În debutul şedinţei solemne, Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Ambasadorul Mihai Balan a dat citire mesajului de felicitare subsemnat de către dl Nicolae Timofti, Preşedintele Republicii Moldova, în care este apreciat faptul că „Datorită activităţilor informative şi contrainformative desfăşurate cu competenţă şi operativitate, au fost identificate şi contracarate pericole reale la adresa securităţii statului, au fost zădărnicite acţiuni ce puteau constitui o ameninţare pentru siguranţa ordinii constituţionale, integritatea teritorială şi stabilitatea internă a Republicii Moldova”.

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a felicitat efectivul SIS cu prilejul aniversării a XXIV-a de la crearea organelor securităţii statului, menţionînd că “specificul activităţii Serviciului reclamă din partea unui ofiţer de informaţii să manifeste, zi de zi, devotament şi dedicaţie fără rezerve intereselor supreme ale statului, înalt profesionalism şi calităţi morale deosebite.”.

Totodată, dl Valeriu Streleţ a subliniat că Guvernul susţine cu plenitudine reforma Serviciului, deoarece, în calitatea sa de Prim-ministru s-a convins că SIS are de înfruntat un şir de riscuri interne şi externe, Republica Moldova parcurgînd la moment evenimente de care nu vor ezita să profite diverse forţe destabilizatoare. „În aceste condiţii voi acorda o atenţiei prioritară activităţii Serviciului. Împreună făurim un prezent stabil şi un viitor prosper”, a accentuat Prim-ministrul Valeriu Streleţ.

În discursul său de salut adresat ofiţerilor SIS, dl Veaceslav Untila a ţinut să menţioneze că va depune eforturi sporite pentru a promova în cadrul Sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului pachetul de legi privind reforma Serviciului. „Sunteţi elita naţiunii noastre, cel mai inteligent Serviciu şi ducem cu cinste şi onoare drapelul instituţiei”, a mai accentuat dl Untila.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?