X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tkaciuk: Astăzi puterea din Moldova este promotorul influenței externe

9 sep. 2015,, 15:00   Politică
16026 2
Ткачук: Власть в Молдове сегодня – проводник внешних влияний
Foto: moldnews.md
Ieri eurodeputatul român Andi Cristea a îndemnat să se intensifice influența UE în Moldova împotriva Rusiei . „În orice altă țară, în legătură cu aceasta s-ar fi făcut deja declarații de indignare ale MAE și politicienilor de frunte. Numai nu în Moldova, pentru că aici e greu să aștepți declarațiile sclavilor la adresa stăpînilor”, a declarat Mark Tkaciuk, fost deputat în Parlamentul RM, citat de NOI.md.

„Este foarte complicat să ne indignăm în legătură cu acest fapt ca despre o intervenție în afacerile interne ale Moldovei, pentru că puterea în țara noastră nu este reprezentantă a alegerii suverane moldovenești, ci un vechi promotor al influenței externe. De aceea, în această situație poate oricine să intervină în afacerile Moldovei – de la cetățenii Tanzaniei pînă la cei ai Zanzibarului. Aici nu prea avem de ce ne supăra, deoarece republica se află în această situație aproape șapte ani”, consideră ex-politicianul.

Totuși, el crede anormală această stare de lucruri, la fel ca și existența acestei puteri. „Declarațiile și acțiunile antimoldovenești ale politicienilor români demult nu-i mai irită nici pe deputații noștri. Eu cred că ei în marea lor majoritate sînt de acord cu aceștia, deși în Parlament există și opoziție, care, se prea poate, se va pronunța cumva – va miorlăi ceva”, a spus Mark Tkaciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?