Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Streleț: Dacă „Kroll” recuperează 100 de milioane de euro, compania pretinde să-i revină 60 de milioane

9 sep. 2015,, 11:12   Economie
3752 13

Streleț: Dacă „Kroll” recuperează 100 de milioane de euro, compania pretinde să-i revină 60 de milioane
Foto : ff.md

Valeriu Streleț neagă că autoritățile ar tărăgăna procesul de demarare a celei de-a doua etape de investigații în cazul fraudelor din sistemul bancar. Potrivit premierului, anumite aspecte ale contractului ce urmează a fi încheiat cu compania „Kroll” trebuie negociate, întrucît firma cere sume exagerate pentru serviciile sale, notează NOI.md.

„Din primele resurse recuperate de companie, ipotetic vorbind – 100 de milioane, compania pretinde să-i revină aproximativ 60 de milioane. Noi sîntem în discuții ca, odată recuperînd acești bani pentru Republica Moldova, să avem un folos real. Trebuie să luăm o decizie bine cîntărită”, a punctat premierul în cadrul unei emisiuni la Moldova 1.

„Acum se fac speculații. Imediat cum BNM a anunțat că există un singur ofertant, a transmis viziunea acestui ofertant. Eu am convocat Comitetul Național de Stabilitate Financiară. În partea ce ține de investigare, oferta este foarte bună, dar în cea care ține de recuperare trebuie să mai negociem. Pînă joi compania «Kroll» trebuie să ne spună dacă acceptă sau nu condițiile noastre”, a explicat Streleț.

Precizăm că o singură ofertă a fost depusă la concursul de selectare a unor companii care vor investiga fraudele de proporții din sistemul bancar. Este vorba despre consorțiul format din firmele “Kroll” și ”Steptoe & Johnson LLP”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?