X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4020

MAE al Rusiei a comentat deportarea jurnaliștilor din Moldova

8 sep. 2015,, 11:25   Politică
4469 4
МИД России прокомментировал депортацию журналистов из Молдовы
Foto: ru.sputnik.md
Acțiunile Chișinăului în privința jurnaliștilor ruși nu corespund asigurărilor Moldovei de a avea relații constructive cu Rusia, se menționează în comentariul reprezentantului oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

„Pe fundalul acțiunilor în masă fără precedent de la Chișinău, apar în evidență acțiunile restrictive ale autorităților moldovenești în privința reprezentanților mass-media rusești. Se creează impresia că cineva nu dorește ca acțiunile de protest ale poporului să fie reflectate obiectiv. Astfel, pe 7 septembrie din Moldova a fost deportat producătorul agenției video RT «Ruptly» a postului de televiziune «Russia Today», Alexei Ameliușkin, căruia i-a fost sustras aparatajul. În aceiași zi, pe aeroportul din Chișinău a fost reținută echipa de filmare a canalului rusesc «LifeNews»”, a spus Zaharova.

„Menționăm că asemenea acțiuni nu corespund asigurărilor Moldovei de a avea relații constructive cu Rusia. De asemenea, aceste acțiuni contravin și dreptului general recunoscut la libera obținere a informației”, a menționat reprezentantul oficial al MAE al Rusiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?