X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Șevciuk a propus Chișinăului un divorț civilizat

8 sep. 2015,, 10:45   Politică
4917 9
Шевчук предложил Кишинёву цивилизованный развод
Foto: dosug.md
Liderul Transnistriei, Evgheni Șevciuk, rostind un discurs la un tur internațional de presă, a propus autorităților moldovene o formulă eficientă de menținere a stabilității în zona de nord-vest a Mării Negre.

„Acum sesizăm manifestarea agresiunii în toate sferele interacțiunii noastre. Dacă această dinamică nu va fi stopată, trebuie să ne așteptăm la înrăutățirea serioasă a climatului în cadrul conlucrării. Se creează impresia că unele elite politice din Moldova doresc agravarea relațiilor cu Transnistria și au o anumită motivație”, a spus Șevciuk.

„O formulă foarte eficientă sub aspectul menținerii stabilității în această regiune a Europei este de a ne despărți calm și fără conflicte. Această formulă n-a fost înlăturată de pe agendă și este optimă”, a specificat liderul autoproclamatei RMN.

Participanții la turul internațional de presă au manifestat interes față de aspectele referitoare la relațiile dintre Transnistria și Ucraina. Reprezentanții mass-mediei străine au remarcat retorica agresivă a presei ucrainene vizavi de Transnistria, precum și au abordat problemele concentrării formațiunilor militare din partea Ucrainei la frontiera transnistreano-ucraineană, comunică Novosti-Pridnestrovia.

„Pentru noi Ucraina este un partener foarte important, garant al reglementării, unul dintre participanții la procesul de negocieri, țara care în anul 1992 a găzduit pe teritoriul său circa 100 de mii de refugiați din Transnistria. Concentrarea forțelor armate la frontiere este o acțiune neprietenoasă față de vecini. Acest fapt îi preocupă și îi pune în gardă pe toți transnistrenii”, a spus Șevciuk.

Totodată, el a specificat din nou că amenințare militară din partea Transnistriei nu există.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?