Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Sturza nu va veni azi în PMAN, dar îndeamnă lumea să meargă la protest

6 sep. 2015,, 11:35   Societate
1980 0

Foto: mesiascop.ru

Fostul premier Ion Sturza îndeamnă cetăţenii Republicii Moldova să iasă la protestul din 6 septembrie organizat de Platforma „Demnitate şi Adevăr". „Toţi oamenii de bună credinţă să iasă solidari la mitingul de protest din Piaţa Marii Adunări Naţionale! De ce? Ca să nu lăsăm să fim luaţi de de proşti, noi, milioane de concetăţeni din ţară şi de peste hotare", a scrie Sturza pe facebook.

Omul de afaceri se întreabă retoric de ce anume acum s-au speriat cei de la guvernare şi de ce nu atunci când au comis tot felul de ilegalităţi care au făcut poporul moldav să iasă în stradă.

„S-au panicat „cârmacii"? S-au speriat? De ce acum, de ce nu şi înainte, când au furat miliardul, când au devalizat economia şi bugetul, când au crescut preţurile şi tarifele, sărăcind şi mai mult populaţia ţării?! De ce nu şi atunci când ne-au băgat în datorii pe noi, dar şi câteva generaţii viitoare?! De ce nu şi atunci când au privatizat BEM şi le-au concesionat duşmanilor ţării Aeroportul Chişinău?! De ce nu şi atunci când ne-au spulberat speranţa europeană?! De ce nu şi înainte de a începe să râvnească, nesătui, Poşta Moldovei, Calea Ferată, Moldtelecomul, Red-urile, centralele electrice, stadionul?!", a declarat fostul premier.

Pe lângă toate acestea Sturza subliniază cu ironie faptul că liderul naţiunii trebuie ales de întreg poporul, dar nu în cluburile de noapte.

„Să-şi pună pofta în cui! De-ajuns cât au luat, fiindu-le asigurat şi drapelul şi stema ţării de „garantul" Constituţiei. Nouă nu ne trebuie un asemenea „garant"! Liderul naţiunii trebuie ales de întreg poporul, nu în cluburile de noapte.
Ne luam ţara înapoi, solidari, paşnic, şi cu demnitate!", a scris Sturza.

La sfârşitul apelului său îndreptat către conştiinţa naţională a moldovenilor, acesta menţionează „Fizic nu voi ajunge în PMAN, dar îmi asum consecinţele morale ale acestui apel. Să nu dea Domnul să fie planificată vreo provocare de mintea paranoică a impresarilor „interpreţilor autohtoni". Asemenea lucruri nu au termen de prescripţie. Sunt convins: colaboratorii şi conducerea organelor de forţă îşi vor îndeplini cu cinste datoria faţă de popor, asigurând buna desfăşurare a manifestaţiei paşnice de protest".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?