X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Primarul Bucureștiulu a fost reţinut în timp ce primea mită

6 sep. 2015,, 11:15   Externe
4793 5
Foto: adevarul.ro
Primarul municipiului București, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce edilul a fost prins în flagrant în timp ce lua mită în valoare de 25.000 de euro, scrie adevarul.ro.

Potrivit sursei, întreaga operaţiune a fost filmată, susţin surse apropiate anchetei. Oprescu a fost dus, noaptea trecută, la sediul DNA, pentru a fi audiat. Tot noaptea trecută, procurorii DNA au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele primarului Capitalei.

Primarul de Bucureşti urmează să fie prezentat, în cursul zilei de astăzi, în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Aceleaşi surse au precizat că, în cursul zilei de duminică, 6 septembrie, vor fi efectuate percheziţii atât la sediul Primăriei Generale a Capitalei, cât şi la domiciliul primarului Oprescu.

În perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înfiinţat în administraţia locală din Municipiului Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucureşti.

Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucureşti, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea.

Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucureşti facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective, foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul Primarului Municipiului Bucureşti, precum şi pentru Primar.

La data de 05.09.2015, în baza unei înţelegeri prealabile cu conducătorul unei instituţii publice din subordinea sa şi o persoană de încredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi de cei doi de la un număr de patru denunţători pentru edilul municipiului Bucureşti.

1

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?