X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministrul de externe consideră inadmisibilă prezenţa ataşatului militar rus la festivităţile din Transnistria

4 sep. 2015,, 16:00   Politică
4969 11
Герман считает недопустимым присутствие российского военного атташе на торжествах в Приднестровье
Foto: noi.md
Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, consideră inadmisibilă prezenţa ataşatului militar al Federaţiei Ruse în Moldova la festivităţile prilejuite de cei 25 de ani ai autoproclamatei RMN. Potrivit agenţiei "Infotag", această opinie a fost exprimată de către ministru vineri, într-o conferinţă de presă.

"În ajunul festivităţilor care au avut loc pe 2 septembrie la Tiraspol, tuturor misiunilor diplomatice din Moldova le-au fost expediate note privind inadmisibilitatea ca reprezentanţi ai ambasadelor să fie prezenţi la aceste evenimente. Şi totuşi ataşatul militar al Federației Ruse a fost prezent la parada militară din Tiraspol", a menţionat Gherman, adăugînd că, în legătură cu aceasta, miercuri dimineaţă reprezentantul Ambasadei Rusiei a fost invitat la Ministerul de Externe din Moldova.

"Ne-am exprimat îngrijorarea faţă de situaţia în cauză şi am accentuat inadmisibilitatea unor asemenea acţiuni. Acestea nu se încadrează în limitele bunelor relaţii între Republica Moldova şi Federația Rusă, inclusiv contravine declaraţiilor privind politica oficială a Rusiei în privinţa Moldovei", a spus Gherman.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?