Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Streleț pledează pentru „relansarea” relaţiilor Moldovei cu FMI

4 sep. 2015,, 15:45   Economie
3172 4
Стрелец выступает за "перезагрузку" отношений с МВФ
Foto: noi.md
Prim-ministrul Moldovei, Valeriu Streleţ, pledează pentru "relansarea" relaţiilor Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internaţional. Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta premierul a declarat într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Afacerilor Interne şi Integrării Europene, Natalia German, cu prilejul împlinirii unui an de la intrarea în vigoare a documentului.

"Noi avem nevoie de un nou program cu FMI, care este "principalul medic", care stabileşte de ce "suferă" ţara. Semnarea Memorandumului cu FMI trebuie să devină un semnal şi pentru alţi parteneri externi. Noi ne pregătim bine pentru vizita Misiunii FMI, preconizată pentru 22 septembrie. Noi am format grupul de lucru, am stabilit un plan de acţiuni şi privim cu optimism la aceste negocieri", a spus Streleţ.

Întrebat de jurnalişti despre resursele pentru Moldova, îngheţate de Uniunea Europeană, el a exprimat speranţa că această asistenţă va fi deblocată în curînd.

"La mijlocul lunii septembrie vom pleca la Bruxelles. Sper că vom conveni cu UE asupra deblocării asistenţei imediat ce va fi elaborat proiectul Memorandumului cu FMI, pentru ca cel puţin o parte din resurse să fie deblocate pînă la sfîrşitul anului. În orice caz, noi ştim clar ce trebuie să facem. Sînt necesare nu declaraţii politice şi asigurări de intenţii bune, ci acţiuni concrete. Totul este în mîinile noastre, totul depinde de noi", a subliniat premierul.

Fiind întrebat de jurnalişti, şeful Executivului a spus că nu a fost informat despre faptul că FMI îşi amînă vizita în Moldova în legătură cu decizia ANRE de a-şi suspenda decizia de majorare a tarifelor la gazele naturale şi energia electrică.

"Nu am fost informaţi. Noi ne pregătim pentru întrevederile cu Misiunea FMI", a reiterat Streleţ.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?