Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Leancă: Cei de la ANRE habar nu au pe ce lume sînt

3 sep. 2015,, 16:29   Economie
5017 6

Foto : noi.md

Decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică de a suspenda aplicarea noilor tarife la energie electrică și gazele naturale denotă că hotărîrea de majorare a prețurilor a fost una politică. Declarația aparține liderului Partidului Popular European, Iurie Leancă, notează NOI.md.

Potrivit politicianului, modul în care gestionează situația ANRE trezește suspiciuni. „Decizia de astăzi poate fi explicată sau prin faptul că în ANRE sînt oamenii neprofesioniști, care habar nu au pe ce lume sînt. Decizia de a insista pe un audit al operatorilor a fost recomandată de specialiști cu mult timp în urmă. De ce a fost necesar să adopte această decizie de majorare, iar mai apoi să o anuleze? Este evident că a fost o decizie mai mult politică decît una economică, bazată pe anumite realități”, a explicat Leancă.

Liderul PPEM a mai declarat că partidele de guvernare vorbesc doar formal despre europenizare, pe cînd în realitate controlează politic instituțiile de stat. În opinia lui, nu doar ANRE se află sub control politic, dar toate instituțiile regulatorii, cum ar fi Consiliul Concurenței și Comisia Naţională a Pieţei Financiare. Schimbări radicale se impun și la Procuratura Generală, și la Banca Națională, a adăugat Leancă.

Precizăm că Consiliul de administraţie al ANRE a decis, în şedinţa de astăzi, suspendarea, pe un termen de 60 de zile, a hotărîrilor sale din 18 iulie privind aprobarea tarifelor reglementate de distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale. Consiliul a recomandat operatorilor să organizeze un audit, în cadrul căruia să fie verificate cuantumul noilor tarife calculate de operatori şi corectitudinea efectuării acestor calcule.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?