Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Miroslav Lajcak: Spațiul Schengen, 'făcut fărâme' de fluxul necontrolat de imigranți

3 sep. 2015,, 02:00   Externe
3550 0

Foto: agerpres.ro

Spațiul Schengen de liberă circulație a fost 'făcut fărâme' de fluxul necontrolat de imigranți pe continentul european, a declarat, miercuri, ministrul de externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak, informează AFP. 'De fapt, spațiul Schengen a fost făcut fărâme. Imigranții trec absolut liber prin țările care sunt responsabile să-i protejeze frontiera', și-a exprimat regretul Lajcak.

'În vremuri normale, este dificil să obții o viză Schengen, în timp ce acum zeci de mii de persoane circulă pe acolo fără niciun control. Și atunci, există acest Schengen sau nu?', a declarat șeful diplomației slovace, la finalul unei reuniuni a guvernului de la Bratislava.

Guvernul de stânga al lui Robert Fico propune nu doar o protecție crescută a frontierelor spațiului Schengen, ci și o reflecție asupra cauzelor imigrației. 'Refuz ca Slovacia să fie considerată o țară lipsită de spirit de solidaritate', a subliniat Lajcak.

Potrivit lui Lajcak, guvernul slovac este gata să contribuie cu personal, material și mijloace financiare la reglementarea problemei. Ministrul de finanțe al Slovaciei, Peter Kazimir, a evocat miercuri 'milioane de euro' ce ar putea fi destinate în special pentru întărirea frontierei externe a spațiului Schengen, prin intermediul Agenției europene pentru gestionarea cooperării operative la frontierele externe ale statelor membre ale UE, Frontex.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?