X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Valuţa consideră că una dintre cauzele pentru care a fost oprit de la săvîrşirea celor sfinte este răzbunarea

2 sep. 2015,, 15:45   Societate
3242 0
Дьякон считает, что одна из причин его отстранения от церковной службы – месть
Foto: info-prim.md
Preşedintele asociaţiei „Pro Ortodoxia”, diaconul Ghenadie Valuţa, consideră că una dintre cauzele pentru care a fost suspendat de la săvîrşirea celor sfinte este "răzbunarea pentru acţiunile precedente: proteste de două luni pentru a aproba data desfăşurării şedinţei Sinodului, apoi publicarea fotografiilor în care Mitropolitul Chişinăului şi Întregii Moldove Vladimir se află în vacanţă cu o femeie".

Potrivit agenţiei "Infotag", Valuța a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că "nu are nicio legătură cu fotografiile şi cînd au fost publicate a desfăşurat o conferinţă de presă întru susţinerea mitropolitului".

Diaconul afirmă că a doua cauză pentru interdicţie au servit acţiunile şi afirmaţiile sale, care l-au pus într-o situaţie dificilă pe Mitropolit.

"Totuşi, sînt recunoscător Bisericii pentru ce s-a întîmplat. Peste o săptămînă, cînd Mitropolitul Vladimir va reveni de la Taşkent, aş dori să-i mulţumesc capului bisericii moldoveneşti pentru această pedeapsă, deoarece este ca un leac. Aş vrea să-mi cer iertare, să mă pocăiesc, cum mi se cuvine", a spus el.

Diaconul a comunicat că alături de un grup de preoţi a elaborat un document care va contribui la promovarea valorilor familiale şi rolului bisericii în societate.

"În document se vorbeşte despre rolul preotului în societate, despre modul în care trebuie să ne purtăm, cum să fie oficiate slujbele şi altele. Sufletul poporului este bolnav, de aceasta trebuie să se preocupe biserica", consideră Valuţa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?