Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Ziua Naţională a Republicii Moldova, sărbătorită la Expo Milano

31 aug. 2015,, 12:30   Societate
3080 1

На Всемирной выставке в Милане прошли Дни Молдовы
Foto: publika.md

Ziua Naţională a Republicii Moldova a fost sărbătorită weekendul acesta la Expo Milano. Evenimentul a fost marcat cu muzică, dansuri, bucate tradiţionale şi vin moldovenesc. Vizitatorii au rămas încântaţi după ce au descoperit cât de multe poate oferi Moldova.

Dansurile populare au fost cartea de vizită a Moldovei la EXPO MILANO. Atraşi de ritmul muzicii moldoveneşti, sute de cetăţeni străini s-au adunat în pavilionul nostru. Odată ce au intrat, oaspeţii au gustat din bucate tradiţionale şi vin.

Erik este cetăţean al Marii Britanii. El este de o săptămână la Expo Milano şi a văzut multe lucruri neobişnuite. În pavilionul Moldovei a fost impresionat de expoziţia obiectelor de artizanat, iar cuşma lui Guguţă chiar l-a amuzat.

"Este o căciulă foarte bună, foarte călduroasă. Cred că e bună pentru orice anotimp", a spus bărbatul.

Pavilionul ţării noastre a fost vizitat de turişti din toate colţurile lumii.

La eveniment au fost mai mulţi oficialii moldoveni, printre care ministrul Culturii Monica Babuc şi ministrul Economiei Stephane Bride.

"Arta si cultura noastră atât de bogate şi pline de sens şi conţinut, că noi avem ce spune lumii. De fiecare dată am spus că arta noastră dramatică şi meşteşugul nostru popular, costumul şi tradiţia nostră folclorică merită să fie cunoscută de lume. Şi unde mai bine decât aici la Milano Expo, la pavilionul Republicii Moldova, azi de Ziua Naţională a Republicii Moldova. Mă bucur să salut aici pe Mariana Bulicanu, pe meşterii noştri populari recunoscuţi şi pe Vali Boghean, care vor face mai frumoasă Ziua Naţională a Republicii Moldova la Milano Expo", a declarat ministrul Culturii Monica Babuc.

Moldova participă pentru prima oară la expoziţia mondială.

"Participarea ţării noastre la EXPO ne deschide posibilităţi noi. Vom fi mai vestiţi pentru milioanele de vizitatori ai expoziţie, sigur se vor interesa de ţara noastră", a zis premierul Valeriu Streleţ.

De când a fost inaugurat evenimentul, în luna mai, pavilionul ţării noastre deja a fost vizitat de aproximativ şapte milioane de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?