Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Rusia: Funcţionarii care utilizează Google şi WhatsApp ar putea fi sancţionaţi

26 aug. 2015,, 19:00   Externe
4490 0

Foto: rk.karelia.ru

Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, a adus critici miercuri acelor funcţionari ai statului care utilizează motoarele de căutare străine Google, Yahoo şi serviciul de mesagerie online WhatsApp şi a cerut factorilor de decizie să ia măsuri pentru a rezolva această problemă, relatează agenţia de presă TASS.

'Angajaţii instituţiilor publice din regiunea Habarovsk au utilizat o gamă întreagă de servicii de informare şi telecomunicaţii străine, precum Google, Yahoo şi serviciul de mesagerie online WhatsApp etc', a declarat Patruşev, într-o reuniune cu factori de decizie din Vladivostok (Extremul Orient rus), scrie agerpres.

'Aceasta este o problemă sistemică pentru întreaga Rusie, dar în Extremul Orient ea este deosebit de acută. Cer liderilor regionali să acorde o atenţie sporită acesteia şi să ia măsuri corespunzătoare', a solicitat el.

Extremul Orient rus, care se întinde între oceanele Arctic şi Pacific, se învecinează cu cele două Corei, China, Japonia şi SUA, ceea ce face ca această uriaşă regiune să fie extrem de importantă din punct de vedere geostrategic şi politic. Secretarul Consiliului Securităţii Rusiei a subliniat, în acest context, că utilizarea de către funcţionarii ruşi a serviciilor de internet, cu serverele în străinătate, în activitatea lor profesională reprezintă un pericol grav pentru securitatea ţării, acuzându-i de neglijenţă de serviciu.

În acest context, el a menţionat că 'experţii înregistrează astăzi o creştere a atacurilor informatice asupra sistemelor de internet ale instituţiilor de stat din Rusia', pledând pentru sporirea măsurilor de securitate în domeniul informatic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?