X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

CNN: Moldova, în TOP 10 regiuni vinicole încă necunoscute, dar unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din lume (FOTO)

26 aug. 2015,, 17:45   Economie
5760 1

CNN: Молдова вошла в десятку еще неизвестных регионов, в которых производится лучшее в мире вино (ФОТО)
Foto: jurnal.md

Unele dintre cele mai bune vinuri din lume sunt produse în locuri despre care poate nici nu aţi auzit, comentează CNN. Portalul celei mai importante televiziuni de ştiri din lume a realizat un top cu zece astfel de regiuni, în care a inclus şi ţara noastră.

Deşi industria vinicolă din Moldova datează de mai mult de 5 mii de ani, vinul din Moldova, dar şi Moldova în general – au zburat aproape complet de pe radar, scrie CNN, care a plasat Moldova pe locul cinci în acest top.

Vinurile acestui stat mic, amplasat între România şi Ucraina, sunt un deliciu: Rara Neagră, Plavai, Sauvignon, Chardonnay. Aici veţi găsi vinuri roşii superbe, produse în sudul ţării: Cabernet, Pinot noir, Gamay.

Interesant este şi faptul că aproape un sfert dintre moldoveni sunt vinificatori, Moldova fiind una dintre ţările cu cea mai mare densitate a plantaţiilor de viţă-de-vie.

De asemenea, în Moldova găsim cea mai mare cramă din lume - Mileştii Mici – cu o colecţie de două milioane de sticle. CNN recomandă şi vizitarea beciurilor subterane de la Cricova, unde se produce renumitul Rară Neagră (Oraşul Subteran).



Pe lângă Moldova, în top-ul regiunilor vinicole care sunt în descoperire, realizat de CNN, au intrat şi:

Moravia, Cehia


Franciacorta, Italia


Bekaa Valley, Lebanon


Sicilia, Italia


Soave, Italia


Swartland, Africa de Sud


Tasmania, Australia


Walla Walla Valley (Oregon şi Washington)


Michigan

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?