Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Unde e biblioteca: cu ce se va ocupa fostul ideolog al PCRM Mark Tkaciuk

26 aug. 2015,, 11:45   Societate
3376 0
Как пройти в библиотеку: чем займется бывший идеолог ПКРМ Марк Ткачук
Foto: newsmaker.md
Mark Tkaciuk, ex-deputat în Parlamentul Moldovei, fost ideolog al Partidului Comuniștilor, pregătește lansarea unui proiect educațional – o bibliotecă deschisă, care va purta numele istoricului francez Marc Bloch. Biblioteca fără taxă cu fondul de zeci de mii de cărți va fi organizată după tipul open space și va funcționa în regim non-stop. În cadrul ei se preconizează de a organiza lecții deschise de istorie a civilizației, cultură, urbanistică cu participarea vorbitorilor invitați. Lansarea proiectului este preconizată pentru sfîrșitul lunii septembrie.

Despre lansarea noului proiect a relatat pentru NM personal Mark Tkaciuk, care acum este președintele Școlii Superioare de Antropologie (ȘSA), fondată chiar de dînsul în 1998. Esența proiectului, potrivit spuselor lui Tkaciuk, constă în crearea unui spațiu deschis pentru comunicare. „Proiectul de bază este biblioteca deschisă, care va funcționa în regim non-stop. Acolo va fi posibilitatea de a studia zeci de mii de volume de carte din biblioteca ȘSA – la istoria civilizației, istoria antică. Biblioteca va fi fără taxă și deschisă pentru toți. Va fi o fabrică de idei, mai exact, de sensuri, care vor fi dezbătute. Direcțiile principale vor fi securitatea democratică, securitatea energetică, tehnologiile pacificării, criza demografică și portretul social al societății, urbanistica, patrimoniul cultural și identitatea”, - a comunicat Mark Tkaciuk.

Biblioteca, a explicat Tkaciuk, va fi inaugurată la sfîrșitul lunii septembrie în fostul sediu al Partidului Popular Creștin-Democrat din strada Nicolae Iorga (edificiul aparține ex-președintelui partidului Iurie Roșca). „Acolo vor fi panouri permanente de dezbateri, open space, coworking, think-tank și un centru de investigații. Se vor organiza lecții deschise cu vorbitori invitați, proiectări de filme. Aceasta nu va fi o bibliotecă pentru bibliotecari. Obiectivul proiectului este de a reda statutul, conceptul de sine și solicitarea oamenilor de creație și cu viziuni critice”, - a menționat Tkaciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?