Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

Streleț le-a recomandat președinților de raioane să economisească

26 aug. 2015,, 08:15   Economie
3023 1
Стрелец порекомендовал председателям районов экономить
Foto: obzormd.com
Despre acest lucru a vorbit premierul Valeriu Strelețîn cadrul primeiîntrevederi cu președinții de raioane. Reprezentanții Guvernului și cei ai administrației publice locale au mai discutat despre pregătirile pentru noul an școlar, despre planificarea bugetară pentru anul 2016, informează NOI.md.

„Economiile firește că constituie un subiect al unei politici centralizate. Mari economii la administrațiile de nivelul II și I nu întotdeauna se reușesc. În marea majoritate a cazurilor, veniturile sîntprea mici pentru a acoperi necesitățile. Le-am recomandat să gestioneaze cu grijă banii pe care îi au la dispoziție”, a explicat Streleț.

Faptul că se atestă un deficit de resurse financiare la nivel local a fost confirmat și de președintele raionului Orhei, Tudor Golub. Acesta a precizat însă că nu există restanțe la plata salariilor și prestațiilor sociale.

„Resursele financiare nu se ajung pentru investițiile capitale. Funcționalitatea instituțiilor bugetare este asigurată, plata salariilor, pensiilor, aici probleme nu sînt. Resursele sînt suficiente și pentru întreținere edificiilor”, a precizat președintele raionului Orhei.

Cei prezenți la ședință au convenit ca astfel de întrevederi să fie desfăşurate lunar și în funcție de necesități.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?