Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Europa a intrat în panică

24 aug. 2015,, 17:45   Externe
14167 5

Foto: ruvr.ru

Acordul Schengen este în pericol. Declaraţia a fost făcută de ministrul german de Interne, Thomas de Maizière. Totodată, oficialul afirmă că nu poate să excludă o suspendare a Acordului Schengen privind circulaţia fără paşaport între cele mai multe state membre ale Uniunii Europene (UE), relatează BBC News online.

În acest context, acesta a îndemnat Marea Britanie să accepte mai mulţi imigranţi clandestini.

Din zona Schengen fac parte 26 de state europene, marea majoritate membre UE, care au abolit controalele la frontiere şi au introdus reguli comune cu privire la azil.

Mai mult, ministrul german afirmă că zona „Schengen este ameninţată din cauza ţărilor care eşuează să adere la principiul potrivit căruia responsabilitatea în procesarea solicitărilor revine ţării care a jucat cel mai important rol în intrarea solicitantului pe teritoriul UE”.

Acest principiu este prevăzut de Regulamentul de la Dublin. Cei mai mulţi imigranţi ilegali care traversează Mediterana sosesc în Grecia şi Italia, ale căror autorităţi afirmă că nu pot face faţă acestui val. Mulţi imigranţi pornesc apoi către nord, prin zona Schengen, în speranţa să obţină azil altundeva
în UE.

„Dacă nu respectă nimeni legea, atunci zona Schengen este în pericol. De aceea avem nevoie urgent de soluţii europene”, a subliniat ministrul german de Interne.

Thomas de Maizière a făcut aceste declaraţii în contextul a ceea ce un oficial UE a catalogat „cea mai dură criză a refugiaţilor de la al Doilea Rzboi Mondial încoace”.

Amintim că poliţia macedoneană a utilizat gaze lacrimogene împotriva unor imigranţi blocaţi la frontiera cu Grecia, care încercau să pătrundă în această ţară şi să-şi continue drumul către nord. Mii de oameni au fost blocaţi la graniţa sudică a Macedoniei, care a fost închisă după decretarea stării de urgenţă. Potrivit AP, cel puţin opt persoane au fost rănite în ciocniri. Cei mai mulţi refugiaţii, proveniţi în special din Orientul Mijlociu, traversează din Grecia frontiera macedoneană în zona Gevgelija.

Aproximativ 107.500 de imigranţi extracomunitari au fost depistaţi la frontierele Uniunii Europene în luna iulie, comparativ cu numărul total de 280.000 de imigranţi pe parcursul anului 2014.

În total, în 2015, în UE au ajuns 340.000 de imigranţi extracomunitari. Majoritatea imigranţilor ajunşi în UE sînt cetăţeni sirieni şi afgani care intră în Grecia pe la frontiera cu Turcia. Peste 2300 de imigranţi clandestini s-au înecat în Marea Mediterană, în primele opt luni ale anului 2015, în încercarea de a ajunge în Europa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?