X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

PSRM va iniția o moțiune de cenzură împotriva ministrului Apărării

21 aug. 2015,, 14:56   Politică
6531 12

PSRM va iniția o moțiune de cenzură împotriva ministrului Apărării
Foto : vfocuse.md

Conducerea Partidului Socialiștilor cere demisia ministrului Apărării, Anatol Șalaru, după declarațiile acestuia privind necesitate creării unei armate comune moldo-române. Fracțiunea PSRM va depune o moțiune de cenzură în acest sens și va organiza acțiuni de protest la sediului Ministerului Apărării, informează NOI.md.

Mai mult, socialiștii susțin că pentru declarațiile sale, Anatol Șalaru ar trebui cercetat penal sub aspectul trădării de patrie.
„Astfel de acţiuni reprezintă o violare gravă a independenţei şi neutralităţii constituţionale a Republicii Moldova. S-a comis o crimă împotriva Republica Moldova, crimă calificată drept «trădare de stat». Adevăraţii extremişti, precum este Anatol Şalaru, astăzi stau în Guvernul Republicii Moldova. Anume aceşti extremişti poartă vina pentru declanşarea unor războaie sîngeroase peste tot – de la Siria, pînă la Ucraina. Este oribil cînd o astfel de persoană stă în fruntea Ministerului Apărării”, susțin socialiștii.

În opinia lor, oricăre gen de colaborare militară cu orice state-membre ale unor blocuri militare şi, în primul rînd, cu ţările-membre ale blocului NATO trebuie încetată.

Aceștia au mai anunțat că intenționează să formeze o mişcare civică extra-partid, care se va pronunţa pentru neutralitatea permanentă a Republicii Moldova.

În cadrul unei întrevederi dintre ministrul Anatol Șalaru și omologul său român, Mircea Dușa, cei doi au covenit că vor înfiinţa un batalion mixt româno-moldovenesc de menţinere a păcii şi vor reactiva comisia bilaterală de apărare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?