X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Şevciuk a ordonat conducerii Sberbank să accelereze procesul de alăturare la sistemul de plăţi

20 aug. 2015,, 16:30   Economie
4533 3
Foto: gospmr.ru
Banca de economii din Transnistria (Sberbank) în curînd se va alătura proiectului "sistemului naţional de plăţi". Subiectul în cauză a fost discutat la întrevederea conducerii băncii cu liderul Transnistriei, Evgheni Şevciuk, care a ordonat "să fie extins spectrul de servicii prestate, pentru a majora numărul clienţilor".

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul preşedintelui autoproclamatei RMN, lui Şevciuk i s-a raportat că în calitate de participant al SNP, banca este la etapa de finalizare a lucrărilor necesare şi în curînd va începe eliberarea cardurilor, care se vor accepta de toate magazinele şi terminalele.

"Lansarea va avea loc, orientativ, în noiembrie. Către 1 noiembrie noi vom fi pregătiţi. Indiferent de filiala, banca care deserveşte clientul,el poate veni la orice dispozitiv, magazin, terminal, şi oriunde va fi deservit ca în cadrul unui sistem unic de plăţi. SNP nu reprezintă acele proiecte locale, care la moment funcţionează în bancă, ci va fi un sistem naţional unic de plăţi", a spus prim-vicepreşedintele Sberbank, Iurie Volosov.

Proiectul are drept scop transferarea fluxului de plăţi în componenta fără numerar, pentru a exclude segmentul din umbră, de a majora baza fiscală şi de a reduce cheltuielile pentru tipărirea banilor.

Din 1 iulie în Transnistria a fost lansat propriul sistem de plăţi în baza standardului internaţional al cardurilor EMV (Europay+MasterCard+VISA) şi a aplicaţiei de plăţi "ПРО100". Conform prognozelor BRT, spre 2023 în cadrul SNP pot fi eliberate circa 300 mii carduri bancare. Participarea la sistem au anunţat-o toate băncile transnistrene, însă, deocamdată, s-a alăturat doar "Eximbank".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?